Fizioterapie Florești

Informatia medicala redactata si revizuita de
Ștefan Falcusan fiziokinetoterapeut.

Cauți un cabinet de fizioterapie în Florești?

Cabinetul de fizioterapie Rekineto este aproape de tine, fie ca locuiești în Florești sau în Gilău, Luna de Sus, Suceagu, Tăuți, Mănăștur, Vlaha, Colonia Făget, Someșu Rece.

Echipa noastră de specialiști vă stă la dispoziție pentru a vă ajuta să vă recăpătați sănătatea și bunăstarea!

ReKineto Floresti – Kinetoterapie și Masaj

Adresa: Strada Avram Iancu 266, Florești 407280
Telefon : 0727 717 353

Obiectivul principal al fizioterapiei este de a facilita recuperarea fizica și de a îmbunătăți calitatea vieții pacientului, ajutându-l să atingă cel mai înalt nivel posibil de funcționare și independență.

Pentru a obține rezultatele optime la centrul de fizioterapie Rekineto Floresti, tratamentul este adaptat individual în funcție de necesitățile pacientului.

Ce este fizioterapia?

Termenul “Physical Therapy” tradus din limba engleza în aceasta forma exacta inseamna “Fizioterapie”. Însă, termenul englezesc cuprinde și partea de mișcare și exerciții fizice, dar și partea în care ne referim la aparatura medicala pe care o folosim în complementaritate cu exercițiile fizice.

Astfel ca, atunci cand vorbim de fizioterapie (in România) ne referim la aparatura medicala: laser, ultrasunet, electroterapie, shockwave sau eventual Tecar.

Aceasta poate fi utilizată în tratamentul și gestionarea unor afecțiuni precum leziuni sportive, dureri de spate, accidente vasculare cerebrale, afecțiuni neurologice, artrită, probleme respiratorii, recuperare postoperatorie și multe altele.

Acesta este un domeniu foarte larg care poate ajuta persoanele de toate vârstele – de la copii la vârstnici – care suferă de anumite afectiuni medicale care le afectează capacitatea de mișcare și de funcționare.

Care sunt beneficiile fizioterapiei?

Efectele fizioterapiei asupra organismului sunt numeroase. Iată doar câteva dintre beneficiile fizioterapiei efectuate corect:

 • Alinarea durerii: Unul dintre principalele avantaje ale fizioterapiei este capacitatea sa de a reduce sau chiar elimina durerea. Curentii electrici pot stimula nervii într-un mod care blochează transmiterea semnalelor de durere către creier. Este ca și cum ai avea un scut magic care oprește durerea înainte să ajungă la tine!
 • Îmbunătățirea circulației: Curenții folosiți în fizioterapie pot stimula fluxul sanguin în zonele tratate. Asta înseamnă că sângele, încărcat cu oxigen și nutrienți vitali, ajunge mai eficient la mușchi și țesuturi. Gândește-te la aceasta ca la o autostradă unde traficul se mișcă fără întreruperi, aducând bunătăți în tot corpul!
 • Relaxarea musculară: Când mușchii sunt tensionați sau spasmatici, curenții electrici pot ajuta la relaxarea și destinderea lor. E ca și cum ai primi un masaj virtual, fără mâini, ci doar prin puterea electricității!
 • Stimularea musculară: Pentru pacienții care au avut perioade lungi de inactivitate sau atrofie musculară, fizioterapia poate fi folosită pentru a “trezi” și a tonifica mușchii. Imaginați-vă că îi dați mușchilor un mic impuls pentru a-i ajuta să revină la treabă!
 • Accelerarea vindecării: Curenții electrici pot stimula activitatea celulară, ceea ce înseamnă că țesuturile rănite sau deteriorate se pot vindeca mai rapid. E ca și cum ai avea un super-erou în interior care repară lucrurile mult mai rapid decât de obicei!

Consultă un fizioterapeut profesionist la clinica de fizioterapie Rekineto din Florești!

BENEFICIAZA SI TU DE ȘEDINȚELE DE FIZIOTERAPIE DE LA REKINETO

Fizioterapie: Când se face și de câte ori pe an?

Afecțiuni cronice: Dacă te confrunți cu o problemă medicală cronică, cum ar fi artrita sau dureri de spate persistente, fizioterapia poate fi parte a rutinei tale regulare. În aceste cazuri, vizitele pot fi săptămânale sau chiar bi-săptămânale, pe o perioadă îndelungată.

Recuperare post-operatorie: Dacă ai avut o intervenție chirurgicală, cum ar fi o operație la genunchi sau umăr, fizioterapia este adesea esențială în procesul de reabilitare. Inițial, s-ar putea să ai nevoie de sesiuni mai dese, de exemplu de 2-3 ori pe săptămână, care apoi se răresc pe măsură ce te recuperezi.

Prevenție: Poate că nu ai o problemă specifică, dar vrei să previi apariția unor afecțiuni sau să îmbunătățești postura și flexibilitatea. În acest caz, ai putea avea sesiuni de fizioterapie o dată pe lună sau chiar mai rar.

Afecțiuni acute: Dacă te confrunți cu o durere sau o leziune recentă, s-ar putea să ai nevoie de fizioterapie mai intensivă la început (de exemplu, o dată sau de două ori pe săptămână) și apoi să reduci frecvența pe măsură ce te simți mai bine.

Care sunt procedurile de fizioterapie aplicate?

Principalele metode de fizioterapie pe care le poți găsi la Rekineto Floresti sunt:

 • Terapia laser – ajută la ameliorarea durerilor acute și cronice
 • Terapia cu ultrasunete – are rol în relaxarea tesuturilor, încălzirea acestora, vindecarea tesuturilor, favorizand vindecarea cicatricilor, îmbunătățește circulația sangvină.
 • Electroterapie – cu ajutorul diferitelor tipuri de curenți (TENS, Interferentiali, Trabert, Galvanici, Exponentiali, Diadinamici), se poate reduce durerea, ameliora inflamatia și stimula circulația sanguină în zonele afectate.

Tot ce trebuie să știi despre Rekineto Floresti

La clinica Rekineto ai tratament de fizioterapie personalizat

În general este nevoie de o combinație între diferitele tipuri de servicii pentru ca recuperarea ta sa fie mai rapidă. În funcție de problema cu care te confrunți, specialiștii noștri îți vor personaliza ședințele de fizioterapie și le vor combina fie cu kinetoterapie sau masajul terapeutic. Este important să vorbești despre fizioterapie cu terapeutul tău.

 

Desfășurarea ședințelor de fizioterapie la Rekineto Floresti

Prima dată când vii la centrul de fizioterapie Rekineto este necesar să vii cu scrisoare medicală de la specialist pentru a vedea ce indicații terapeutice ai.

Împreună cu fizioterapeutul discuți planul terapeutic, îl personalizați în funcție de nevoile tale și stabiliți obiectivele. Fizioterapeutul îți va explica cum se vor desfășura următoarele ședințe, care sunt eventualele contraindicații și ce ai de făcut după fizioterapie.

Pe durata întâlnirilor noastre, vei fi ghidat printr-o varietate de exerciții și tehnici adaptate specific nevoilor tale. Terapeutul tău va fi alături de tine, demonstrându-ți cum să execuți corect fiecare mișcare și încurajându-te să depui efort pentru a-ți atinge obiectivele.

Astfel, pacienții noștri se simt în siguranță și primesc toate informațiile de care au nevoie, pe toată durata tratamentului.

Prețul ședințelor de fizioterapie la Rekineto Floresti

Tariful diferă de la pacient la pacient, în funcție de numărul de ședințe necesare și de nevoie tale. Pentru mai multe detalii legate de prețul ședințelor de fizioterapie la Rekineto, te rugăm să accesezi lista de prețuri.

Care este durata ședințelor de fizioterapie?

Durata ședințelor de fizioterapie poate varia în funcție de tipul afecțiunii, starea pacientului și planul de tratament stabilit de către fizioterapeut. De obicei, o ședință de fizioterapie poate dura între 3 minute și 10 de minute.

Prima ședință este de obicei mai lungă pentru că este nevoie de discuția preliminară, durata ședințelor ulterioare va fi ajustată în funcție de progresul și nevoile tale. Uneori, tratamentul poate fi împărțit în mai multe ședințe mai scurte pe săptămână, în timp ce în alte cazuri pot fi programate ședințe mai lungi la intervale mai mari.

Toate informațiile de care ai nevoie, dar și întrebările tale vor fi clarificate de către specialiștii Rekineto.

Ce nu trebuie sa faci dupa fizioterapie?

Din experiența cu pacienții noștri, nu exista un lucru anume pe care sa nu-l poți face după ședința de fizioterapie.

Însă, dacă ai venit cu dureri insuportabile la ședința de fizio, îți putem garanta ca după aceasta nu vei fii vindecat instant și 100%, astfel te sfatuim sa ai aceeași grija pentru corpul tău în bătălia cu durerea și te sfatuim sa nu fortezi zonele în care simți durere.

Refacerea vine în timp, cu răbdare și atenție la detalii. Fizioterapie grăbește procesul de refacere.

Care sunt riscurile, reactiile adverse si contraindicatiile fizioterapiei?

La prima ședință de fizioterapie este necesar să furnizezi fizioterapeutului toate detaliile despre istoricul tău medical, afecțiuni existente, alergii, etc. pentru ca acesta să evalueze potențialele riscuri și să îți personalizeze ședințe de fizioterapie astfel încât riscurile să fie minime.

Unii pacienți își pun întrebarea dacă fizioterapia poate face rău. În general, considerată o terapie sigură și eficientă. Cu toate acestea, există anumite riscuri, reacții adverse și contraindicații care trebuie luate în considerare. Iată câteva dintre acestea:

Riscuri și reacții adverse posibile

 • Reacții cutanate: Anumite proceduri de fizioterapie, cum ar fi terapia cu unde de șoc sau utilizarea căldurii sau a gheții, pot provoca reacții cutanate minore, cum ar fi roșeață, iritație sau senzație de arsură. Aceste reacții sunt de obicei tranzitorii și se remit de la sine.
 • Timp: Fizioterapia necesită angajament și timp. Sesiunile pot fi lungi și pot necesita vizite regulate la fizioterapeut. Pentru unele persoane, acest angajament de timp poate fi o provocare.

Contraindicații sau cand nu e indicat sa faci Fizioterapie

 • Infecții acute: În cazul infecțiilor acute sau inflamațiilor severe, poate fi necesar să se evite anumite proceduri de fizioterapie pentru a preveni răspândirea infecției sau agravarea stării pacientului.
 • Tromboze sau tulburări de coagulare: În unele cazuri, anumite tehnici de fizioterapie, cum ar fi masajul terapeutic sau terapia cu compresie, pot fi contraindicate în prezența trombozelor sau a tulburărilor de coagulare.
 • Tumori maligne: În cazul prezenței tumorilor maligne active sau a metastazelor, terapia fizică poate necesita ajustări speciale sau poate fi contraindicată în anumite situații.
 • Intoleranta la curent
 • Sarcina si In unele cazuri menstruatie
 • Răni
 • Neoplazii primare sau secundare (excepție face curentul Tens)
 • Purtători de pacemaker
 • Materiale de osteosinteza metalica în țesuturi: tije, brose, endoproteze, etc.
 • Insuficiente organice decompensate (cardiacă, renală, hepatică, respiratorie)
 • Hipertensiuni arteriale necontrolate medicamentos ( Ta > 140/90 mmHg)
 • Stări febrile
 • Stare de ebrietate, pacienți psihotici sau necooperanti.
 • Medicatie fotosensibilizanta (În cazul laserului)
 • Epilepsie

În ciuda acestor potențiale dezavantaje, fizioterapia rămâne o metodă esențială și eficientă de tratament pentru multe condiții. Înainte de a începe orice program de fizioterapie, este esențial să discutați cu medicul dumneavoastră sau cu fizioterapeutul despre potențialele riscuri și beneficii.

Fizioterapia crește tensiunea?

Fizioterapia este considerată o terapie sigură și nu ar trebui să provoace daune majore sau să crească tensiunea arterială.

Cu toate acestea, există anumite circumstanțe în care unele proceduri sau tehnici de fizioterapie pot provoca disconfort sau pot avea anumite efecte secundare.

De exemplu, anumite tehnici de masaj terapeutic sau terapie manuală pot determina o creștere temporară a tensiunii arteriale în timpul tratamentului, dar aceasta de obicei revine la nivelurile normale după încheierea ședinței.

În cazul în care vă confruntați cu probleme ale tensiunii arteriale sau afecțiuni cardiovasculare, fizioterapeutul va ajusta tratamentul pentru a evita orice complicații sau efecte adverse.

Este important să comunicați orice preocupări legate de tensiunea arterială sau orice alte condiții medicale preexistente fizioterapeutului înainte de a începe ședințele de fizioterapie. Aceasta le permite specialiștilor să adapteze tratamentul pentru a se potrivi nevoilor și stării tale și să îți ofere un tratament sigur și eficient.

Fizioterapie cu bilet de trimitere – Rekineto Floresti

Așa cum am amintit mai sus, pacientul vine cu scrisoarea medicala si cu recomandarile de fizioterapie de la medicul specialist de recuperare, medicul balneolog, medicul ortoped sau medicul reumatolog.

Pe baza scrisorii medicale, clinica de fizioterapie Rekineto Floresti pot executa procedurile de fizioterapie recomandate.

Alte beneficii ale fizioterapiei:

 • Complementar Kinetoterapiei, Fizioterapia este tratamentul durerii.
 • Tratarea sau prevenirea proceselor inflamatorii cauzate de traumatisme sau accidente.
 • Stimularea circulatiei sangvine si accelerarea/stimularea drenajului limfatic.
 • Ameliorarea durerilor si a contracturilor musculare.
 • Ajuta la redobandirea mobilitatii articulare.
 • Luand in considerare ca Fizioterapia include si terapia manuala (masajul) putem deduce faptul ca produce stare de relaxare si flexibilitate musculara.
 • Prin vasodilatația produsă de aceste proceduri, corpul este sustinut in procesul natural de vindecare a zonei afectate.

BENEFICIAZA SI TU DE ȘEDINȚELE DE FIZIOTERAPIE DE LA REKINETO

Echipa medicala

FORMULAR PROGRAMARE

Completeaza formularul de mai jos pentru a depune o cerere de programare. Dupa ce parcurgi acest pas, te va contacta unul dintre colegii nostri pentru stabilirea datei si zilei exacte.