Fizioterapie Cluj

Informatia medicala redactata si revizuita de
Coman Emanuel fiziokinetoterapeut.

Cauți un cabinet de fizioterapie în Cluj?

Cabinetul de fizioterapie Rekineto este aproape de tine, fie ca locuiești în Cluj sau în Cartier Marasti, Cartier Zorilor, Cipariu, Cartier Bulgaria, Cartier Intre Lacuri, Cartier Buna-Ziua, Cartier Gruia, Cartier Plopilor, Colonia Borhanci, Cartier Europa, Cartier Andrei Muresanu.

Echipa noastră de specialiști vă stă la dispoziție pentru a vă ajuta să vă recăpătați sănătatea și bunăstarea!

ReKineto Cluj – Kinetoterapie și Masaj

Adresa: Strada Lutoasă 26, Cluj-Napoca 400394
Telefon : 0727 717 353

Obiectivul principal al fizioterapiei este de a facilita recuperarea fizica și de a îmbunătăți calitatea vieții pacientului, ajutându-l să atingă cel mai înalt nivel posibil de funcționare și independență.

Pentru a obține rezultatele optime la centrul de fizioterapie Rekineto Cluj, tratamentul este adaptat individual în funcție de necesitățile pacientului.

Ce este fizioterapia?

Fizioterapia, cunoscută și sub numele de terapie fizică, este o specialitate în domeniul sănătății care folosește mijloace fizice pentru a evalua, trata și preveni diferite boli și afecțiuni.

Acesta este un domeniu foarte larg care poate ajuta persoanele de toate vârstele – de la copii la vârstnici – care suferă de anumite afectiuni medicale care le afectează capacitatea de mișcare și de funcționare.

Fizioterapia poate fi utilizată în tratamentul și gestionarea unor afecțiuni precum leziuni sportive, dureri de spate, accidente vasculare cerebrale, afecțiuni neurologice, artrită, probleme respiratorii, recuperare postoperatorie și multe altele.

La clinica Rekineto vin pentru diverse proceduri de fizioterapie atât sportivi amatori, cât și profesioniști pentru a-și îmbunătății forma fizică.

Specialistii noștri oferă sfaturi și tratamente de fizioterapie personalizate pentru a ajuta pacienții să își îmbunătățească starea generală de sănătate, sa isi creasca mobilitatea, forța musculară, flexibilitatea și echilibrul, reducând în același timp durerea și disconfortul.

Metodele folosite în fizioterapie pot include exerciții de reabilitare, electroterapie, masaj terapeutic, terapie cu laser sau cu ultrasunete și împreună cu kinetoterapia ajută la recuperarea rapidă a pacienților noștri.

Care sunt beneficiile fizioterapiei?

Efectele fizioterapiei asupra organismului sunt numeroase. Iată doar câteva dintre beneficiile fizioterapiei efectuate corect:

  • Reducerea durerii: Fizioterapia poate ajuta la ameliorarea durerii acute și cronice. Tehnicile precum terapia manuală, exercițiile terapeutice și electroterapia pot reduce disconfortul și inflamația, facilitând vindecarea.
  • Îmbunătățirea mobilității și a funcționalității: Prin intermediul exercițiilor specifice, tehnicii de stretching, masajului și manipulărilor articulare, fizioterapia poate îmbunătăți mobilitatea articulațiilor și a mușchilor, precum și funcționalitatea generală a corpului.
  • Recuperare post-traumatică: Fizioterapia aduce beneficii importante în procesul de recuperare după accidente sau intervenții chirurgicale. Prin tehnici de reeducare neuromotorie, exerciții de reabilitare și aplicarea de tehnologii avansate (cum ar fi terapia cu ultrasunete sau laserul), fizioterapeutul poate accelera vindecarea și recâștigarea capacităților funcționale.
  • Creșterea rezistenței și a flexibilității: Prin intermediul exercițiilor fizice personalizate și a tehnicilor corecte de mișcare, fizioterapia poate ajuta la creșterea rezistenței și a flexibilității musculare, la îmbunătățirea echilibrului și a controlului motor, ceea ce contribuie la îmbunătățirea performanței atletice sau a activităților de zi cu zi.
  • Prevenirea recidivelor și a complicațiilor: Prin evaluarea și tratamentul corect al afecțiunilor, fizioterapia poate ajuta la prevenirea recidivelor și a complicațiilor ulterioare. Fizioterapeutul poate oferi și sfaturi privind modificările stilului de viață și a exercițiilor care pot menține o stare generală de sănătate și bunăstare.
  • Îmbunătățirea funcționalității și a performanței fizice: Fizioterapia se concentrează pe restabilirea funcționalității și a capacității de a efectua activități de zi cu zi: de la activități de bază, precum mersul și îmbrăcatul, până la activități sportive și de performanță.

Consultă un fizioterapeut profesionist la clinica de fizioterapie Rekineto din Cluj!

BENEFICIAZA SI TU DE ȘEDINȚELE DE FIZIOTERAPIE DE LA REKINETO

Fizioterapie: Când se face și de câte ori pe an?

Fizioterapia este recomandată într-o varietate de situații: după traumatisme sau intervenții chirurgicale, refacerea musculaturii și articulațiilor afectate în urma unor accidente sau leziuni grave, precum și pentru prevenirea și menținerea sănătății generale.

Fizioterapia ajută în ameliorarea durerilor de spate, în afecțiuni ale coloanei vertebrale, în recuperarea sportivă, dar și în cazul unor afecțiuni cronice, cum ar fi artrita, osteoartrita sau fibromialgia. Scopul final este îmbunătățirea mobilității și a funcționalității generale a sistemului osteo-muscular.

În funcție de severitatea afecțiunii, obiectivele terapeutice, de nevoile individuale și răspunsul la terapie al bolnavului. frecvența și durata fizioterapiei pot varia. De aceea nu putem spune că există o regulă referitoare la numărul exact de sesiuni de fizioterapie pe an, deoarece fiecare caz este unic și necesită o abordare individualizată.

În general, în perioada de început, pacienții pot avea nevoie de mai multe sesiuni de fizioterapie pe săptămână sau pe lună, urmate de sesiuni de întreținere regulate sau pe măsură ce este necesar.

Durata totală a tratamentului poate varia, de la câteva săptămâni – se recomandă un minim de 10 ședințe – până la câteva luni sau chiar mai mult, în funcție de necesitățile individuale.

La clinica noastră de fizioterapie, fizioterapeutul va evalua afecțiunea dumneavoastră și va crea un plan personalizat de tratament, care va include frecvența și durata ședințelor.

Care sunt procedurile de fizioterapie aplicate?

Principalele metode de fizioterapie pe care le poți găsi la Rekineto Cluj sunt:

  • Terapia Laserajută la ameliorarea durerilor acute și cronice
  • Terapia cu Ultrasuneteare rol în relaxarea tesuturilor, încălzirea acestora, vindecarea tesuturilor, favorizand vindecarea cicatricilor, îmbunătățește circulația sangvină.
  • Terapia TECARLa Rekineto Cluj folosim tehnologie modernă si noninvazivă (Winback) care ajută la vindecarea și recuperarea organismului, având proprietăți antialgice și antiinflamatoare.
  • Deblocare Canale mamareDacă ai canalele mamare blocate, pe lângă terapia Tecar, te putem ajuta și cu un masaj al glandelor mamare pentru a relaxa și a stimula circulația.
  • Electroterapiecu ajutorul diferitelor tipuri de curenți (TENS, Interferentiali, Trabert, Galvanici, Exponentiali, Diadinamici), se poate reduce durerea, ameliora inflamatia și stimula circulația sanguină în zonele afectate.
  • Terapia Shockwave sau terapia prin unde de șoc – implică utilizarea undelor acustice de înaltă energie pentru a stimula vindecarea și regenerarea țesuturilor afectate, este o procedură non-invazivă.

Tot ce trebuie să știi despre Rekineto Cluj

La clinica Rekineto ai tratament de fizioterapie personalizat

În general este nevoie de o combinație între diferitele tipuri de servicii pentru ca recuperarea ta sa fie mai rapidă. În funcție de problema cu care te confrunți, specialiștii noștri îți vor personaliza ședințele de fizioterapie și le vor combina fie cu kinetoterapie sau masajul terapeutic. Este important să vorbești despre fizioterapie cu terapeutul tău.

 

Desfășurarea ședințelor de fizioterapie la Rekineto Cluj

Prima dată când vii la centrul de fizioterapie Rekineto este necesar să vii cu scrisoare medicală de la specialist pentru a vedea ce indicații terapeutice ai.

Împreună cu fizioterapeutul discuți planul terapeutic, îl personalizați în funcție de nevoile tale și stabiliți obiectivele. Fizioterapeutul îți va explica cum se vor desfășura următoarele ședințe, care sunt eventualele contraindicații și ce ai de făcut după fizioterapie.

Pe durata întâlnirilor noastre, vei fi ghidat printr-o varietate de exerciții și tehnici adaptate specific nevoilor tale. Terapeutul tău va fi alături de tine, demonstrându-ți cum să execuți corect fiecare mișcare și încurajându-te să depui efort pentru a-ți atinge obiectivele.

Astfel, pacienții noștri se simt în siguranță și primesc toate informațiile de care au nevoie, pe toată durata tratamentului.

Prețul ședințelor de fizioterapie la Rekineto Cluj

Tariful diferă de la pacient la pacient, în funcție de numărul de ședințe necesare și de nevoie tale. Pentru mai multe detalii legate de prețul ședințelor de fizioterapie la Rekineto, te rugăm să accesezi lista de prețuri.

Ce nu trebuie sa faci dupa fizioterapie?

Deși recomandările pot varia în funcție de afecțiunea tratată și de nevoile individuale, iată câteva lucruri generale de evitat după o ședință de fizioterapie:

  • Evită activitățile fizice intense
  • Evită expunerea excesivă la căldură sau frig
  • Respectă perioadele de odihnă
  • Nu ignora eventualele simptome noi sau agravări

Crează o relație bună între tine și terapeutul tău și respectă indicațiile pe care acesta ți le oferă. În cazul în care ai întrebări suplimentare nu ezita să vorbești deschis cu el.

Care sunt riscurile, reactiile adverse si contraindicatiile fizioterapiei?

La prima ședință de fizioterapie este necesar să furnizezi fizioterapeutului toate detaliile despre istoricul tău medical, afecțiuni existente, alergii, etc. pentru ca acesta să evalueze potențialele riscuri și să îți personalizeze ședințe de fizioterapie astfel încât riscurile să fie minime.

Unii pacienți își pun întrebarea dacă fizioterapia poate face rău. În general, considerată o terapie sigură și eficientă. Cu toate acestea, există anumite riscuri, reacții adverse și contraindicații care trebuie luate în considerare. Iată câteva dintre acestea:

Riscuri și reacții adverse posibile

  • Disconfort sau durere temporară: Anumite proceduri sau tehnici de fizioterapie pot provoca disconfort sau durere temporară în timpul sau după tratament. Aceste reacții adverse sunt de obicei tranzitorii și trec de la sine.
  • Agravarea temporară a simptomelor: În unele cazuri, terapia fizică poate determina o agravare temporară a simptomelor existente, înainte ca îmbunătățirea să apară. Aceasta este adesea considerată o reacție normală și trece în general pe măsură ce tratamentul continuă.
  • Reacții cutanate: Anumite proceduri de fizioterapie, cum ar fi terapia cu unde de șoc sau utilizarea căldurii sau a gheții, pot provoca reacții cutanate minore, cum ar fi roșeață, iritație sau senzație de arsură. Aceste reacții sunt de obicei tranzitorii și se remit de la sine.
  • Timp: Fizioterapia necesită angajament și timp. Sesiunile pot fi lungi și pot necesita vizite regulate la fizioterapeut. Pentru unele persoane, acest angajament de timp poate fi o provocare.

Contraindicații Fizioterapie

  • Infecții acute: În cazul infecțiilor acute sau inflamațiilor severe, poate fi necesar să se evite anumite proceduri de fizioterapie pentru a preveni răspândirea infecției sau agravarea stării pacientului.
  • Tromboze sau tulburări de coagulare: În unele cazuri, anumite tehnici de fizioterapie, cum ar fi masajul terapeutic sau terapia cu compresie, pot fi contraindicate în prezența trombozelor sau a tulburărilor de coagulare.
  • Tumori maligne: În cazul prezenței tumorilor maligne active sau a metastazelor, terapia fizică poate necesita ajustări speciale sau poate fi contraindicată în anumite situații.

În ciuda acestor potențiale dezavantaje, fizioterapia rămâne o metodă esențială și eficientă de tratament pentru multe condiții. Înainte de a începe orice program de fizioterapie, este esențial să discutați cu medicul dumneavoastră sau cu fizioterapeutul despre potențialele riscuri și beneficii.

Fizioterapia crește tensiunea?

Fizioterapia este considerată o terapie sigură și nu ar trebui să provoace daune majore sau să crească tensiunea arterială.

Cu toate acestea, există anumite circumstanțe în care unele proceduri sau tehnici de fizioterapie pot provoca disconfort sau pot avea anumite efecte secundare.

De exemplu, anumite tehnici de masaj terapeutic sau terapie manuală pot determina o creștere temporară a tensiunii arteriale în timpul tratamentului, dar aceasta de obicei revine la nivelurile normale după încheierea ședinței.

În cazul în care vă confruntați cu probleme ale tensiunii arteriale sau afecțiuni cardiovasculare, fizioterapeutul va ajusta tratamentul pentru a evita orice complicații sau efecte adverse.

Este important să comunicați orice preocupări legate de tensiunea arterială sau orice alte condiții medicale preexistente fizioterapeutului înainte de a începe ședințele de fizioterapie. Aceasta le permite specialiștilor să adapteze tratamentul pentru a se potrivi nevoilor și stării tale și să îți ofere un tratament sigur și eficient.

Fizioterapie cu bilet de trimitere – Rekineto Cluj

Asa cum am amintit mai sus, pacientul vine cu scrisoarea medicala si cu recomandarile de fizioterapie de la medicul specialist de recuperare, medicul balneolog, medicul ortoped sau medicul reumatolog.

Pe baza scrisorii medicale, clinica de fizioterapie Rekineto Cluj pot executa procedeele de fizioterapie recomandate.

Alte beneficii ale fizioterapiei:

  • Complementar Kinetoterapiei, Fizioterapia este tratamentul durerii.
  • Tratarea sau prevenirea proceselor inflamatorii cauzate de traumatisme sau accidente.
  • Stimularea circulatiei sangvine si accelerarea/stimularea drenajului limfatic.
  • Ameliorarea durerilor si a contracturilor musculare.
  • Ajuta la redobandirea mobilitatii articulare.
  • Luand in considerare ca Fizioterapia include si terapia manuala (masajul) putem deduce faptul ca produce stare de relaxare si flexibilitate musculara.
  • Prin vasodilatatia produsa de aceste proceduri, corpul este sustinut in procesul natural de vindecare a zonei afectate.

BENEFICIAZA SI TU DE ȘEDINȚELE DE FIZIOTERAPIE DE LA REKINETO

FORMULAR PROGRAMARE

Completeaza formularul de mai jos pentru a depune o cerere de programare. Dupa ce parcurgi acest pas, te va contacta unul dintre colegii nostri pentru stabilirea datei si zilei exacte.