Programari: 0727 717 353

Luni-Vineri: 08:00 – 20:00

Programari: 0727 717 353

Luni-Vineri: 07:00 – 19:00

Fizioterapie Cluj

Informatia medicala redactata si revizuita de
Coman Emanuel, Simona Ramascanu si Andreea Boca, fiziokinetoterapeuti.

Kinetoterapia este baza recuperarii medicale, iar in cabinetele ReKineto ne folosim de aceasta pentru a trata si ameliora durerile, dar si pentru a intari musculatura si pentru a deveni mai mobili.

Cauti un cabinet/clinica de fizioterapie in Cluj sau Floresti?

Daca locuiesti sau muncesti intr-unul din cartierele Clujului: andrei Muresanu, Becas, Borhanci, Bulgaria, Buna Ziua, Centru, Dambul Rotund, Europa, Faget, Gheorgheni, Gradini Manastur (Plopilor), Grigorescu, Gruia, Iris, Intre Lacuri, Manastur, Marasti, Someseni, Sopor, Zorilor sau oricare adresa din Cluj-Napoca si Comuna Floresti.

Atunci, clinica de fizioterapie Rekineto Cluj si Rekineto Floresti este aproape de casa!

Cabinet Fizioterapie Cluj – Rekineto

Cabinet Fizioterapie Floresti – Rekineto

Creeaza o cerere de programare pentru sedinte 1 la 1 cu un specialist fizioterapeut de la Rekineto!

Alege cu incredere cabinetul de kinetoterapie: Cluj, Floresti – Rekineto

Ce este fizioterapia?

Fizioterapia reprezinta metoda complementara kinetoterapiei, avand la baza scopul recuperarii cat mai rapide a pacientului sau atletului.

Diferenta insa o fac metodele aplicate in indeplinirea acestui scop, astfel ca fizioterapia utilizeaza factorii mecanici – lumina, caldura, ultrasunetul si curentul.

Toate aceste proceduri sunt non-invazive, insa recomandate si aplicate in functie de afectiunea cu care ne confruntam.

Fizioterapia este folosita in tratarea si reabilitatea pacientilor cu afectiuni diverse, dar si ca metoda de preventie sau diagnosticare.

Aceasta terapie se adreseaza persoanelor care prezinta dureri musculare sau leziuni sportive.

De asemenea, la Rekineto folosim fizioterapia care este potrivita si pentru sportivii amatori sau profesionisti care vor sa isi imbunatateasca performantele considerabil.

In combinatie cu kinetoterapia, procedurile fizioterapeutice ne ajuta in timp scurt sa reducem durerea, sa recuperam pacientii nostri, iar numarul de situatii rezolvate cu succes ne confirma acest lucru zilnic.

Beneficiile fizioterapiei

Efect antialgic care amelioreaza durerea si iti ofera o stare de bine. Iar in plus, reduce contracturile;

Ajuta la procesul de regenerare a tesuturilor. acest proces de “reparare” are loc prin propriile forte ale organismului tau sau prin terapii precum fizioterapia, prin curenti sau laser. Ne folosim de terapia TECAR si de aparatul Winback Intimity pentru tratarea durerilor.

Efect miorelaxant, care favorizeaza destinderea musculara.

Efect antiinflamator, adica reduce sau impiedica inflamatiile din zona durerii, de aceea aceasta terapie este indicata atat in inflamatiile acute cat si cronice, dar si in perioada postoperatorie in afectiunile ortopedice sau neurochirurgicale.

Efect decontracturant, care produce decontractie musculara si reducere pana la disparitie durerile musculare sau articulare

Reintegrarea in activitatea zilnica normala si recuperarea, imbunatatirea si mentinerea mobilitatii pierdute in urma unor afectiuni.

Ataca sursa durerii. In cazul terapiei Tecar, aparatul Winback Intimity actioneaza ca un bio-accelerator celular si reduce durerea cu 81%, imediat si durabil. Prin fizioterapie se accelereaza procesul de vindecare care devine cu 97% mai eficient;

Efect de stimulare neuromusculara, imbunatatirea fortei si tonicitatii musculare, dar si intarirea imunitatii intregului corp.

Cand se recomanda si de cate ori pe an se poate face fizioterapie?

Fizioterapia se face la recomandarea medicului. Acesta prescrie numarul, durata, parametrii si tipul de terapie.

In general, o cura consta In 10 sedinte.

In functie de tipul de afectiune, se recomanda o cura la 3-6 luni sau se poate recomanda fizioterapie sustinuta, In cazul bolilor neurologice sau starilor post-traumatice.

Fizioterapia trateaza aproape orice boala care afecteaza muschii, nervii sau articulatiile.
Cu toate acestea, poate trata si afectiuni precum cele respiratorii sau leziuni dobandite in urma unor activitati sportive.
Te-ai intrebat vreodata de la ce varsta iti poate fi de ajutor fizioterapia?

Afla ca ea poate fi de ajutor la aproape orice varsta si este indicata in afectiuni ce pot sa apara la nivel de oase, muschi, tendoane si articulatii.

Exemple concrete in care fizioterapia este mai mult decat indicata:

  • Durerile si contracturile spatelui + dureri ale articulatiilor. Fizioterapia poate reduce rigiditatea si durerea spatelui si poate incuraja fluxul de sange catre muschii corpului.
  • Leziuni sau traumatisme determinate de practicarea unor sporturi sau de accidente (entorse, luxatii, fracturi, laxitate ligamentara). Sportivii apeleaza adesea la fizioterapie pentru a reduce durerea provocata de accidentari dar si pentru a-si spori flexibilitatea.
  • Tendinite, bursite, sindroame dureroase mio-fasciale si musculo-ligamentare,
  • Artroze (gonartroza, coxartroza, artrozele articulatiilor mici ale mainilor, picioarelor, coloanei vertebrale). Bolile precum artrita reduc mobilitatea articulatiilor, insa fizioterapia incearca sa inverseze acest proces. Iar in cazul in care pacientii au o varsta inaintata, fizioterapeutul va adapta programul in functie de starea generala de sanatate a acestora.
  • Tulburari osoase de crestere,
  • Lipsa sau scaderea tonusului muscular,
  • Postura corpului – scolioze, cifoze, rectitudinea coloanei, hiperlordoze;
  • Inimii si sistemului circulator al corpului – in cadrul recuperarii din anumite afectiuni cardiace sau tulburari ale circulatiei periferice,
  • Plamanilor si respiratie – recuperare in afectiuni cu efect restrictiv respirator asa cum este boala pulmonara obstructiva cronica (BPOC). Fizioterapia este utilizata si la pacientii cu fibroza chistica, deoarece aceasta usureaza respiratia pacientului.
  • Profilaxie si educare – tonifiere musculara generala sau pe segmente, reduce contracturile si durerile de coloana pentru cei ce lucreaza exclusiv si timp indelungat la birou sau au un loc de munca static si nu fac miscare.
  • Recuperarea medicala prin fizioterapie este foarte importanta si poate fi o solutie potrivita in cazul bolilor, dar si dupa unele traumatisme grave.

Exemple:

  1. Programele pentru bolile cardiace si pulmonare vor ajuta pacientul prin imbunatatirea circulatiei si refacerea functiilor normale ale corpului.
  2. In cazul in care un pacient a suferit un accident grav, fizioterapia ii poate facilita procesul de vindecare sau poate chiar diminua durerea dupa 2 – 3 sedinte combinate cu exercitii de miscare.

Creeaza o cerere de programare pentru sedinte 1 la 1 cu un specialist fizioterapeut de la Rekineto!

Alege cu incredere cabinetul de kinetoterapie: Cluj, Floresti – Rekineto

Proceduri de fizioterapie aplicate la Rekineto

Terapia Laser – a devenit rapid standardul de ingrijire in ameliorarea durerii acute si cronice si realizam aceste terapii zilnic pacientilor nostri care au nevoie.

Terapia cu Ultrasunete – accelereaza procesul de vindecare al tesuturilor, ajuta la relaxarea tesuturilor si la incalzirea acestora, are roluri importante in imbunatatirea fluxului sangvin, precum si in vindecarea cicatricilor.

Terapia TECAR – Folosind tehnologie de ultima generatie ( Winback ). Prin terapia Tecar se grabeste procesul de vindecare si recuperare al organismului. aceasta terapie are efect antiinflamator si analgezic si este unul dintre cele mai moderne si eficiente tratamente noninvazive de la ora actuala pe care-l gasesti doar la Rekineto Cluj.

Deblocare Canale mamare – Folosim un masaj al glandelor mamare si presiuni pe canalele blocate pentru a relaxa local si a stimula circulatia. Pe langa terapia manuala folosim si terapia TECAR pentru eficienta mai mare si suplinire a metodelor amintite anterior.

Electroterapie – (TENS, Interferentiali, Trabert, Galvanici, Exponentiali, Diadinamici). Presupun aplicarea energiei electrice asupra unei regiuni in scopul obtinerii de efecte terapeutice.

Terapia Shockwave sau terapia prin unde de soc – este o metoda noua de tratament in medicina moderna care utilizeaza undele in tratarea diverselor afectiuni ale sistemului musculo-scheletal.

Tratament fizioterapeutic la clinica de fizioterapie Rekineto

La clinica de fizioterapie – Rekineto, avem mai multe tratamente disponibile pentru pacientii nostri. De obicei, combinam procedeele de fizioterapie cu alte servicii disponibile pentru un efect mai rapid si de folos pentru pacient. De exemplu:

Fizioterapie + Kineto
Fizioterapie + Masaj terapeutic
Fizioterapie in recuperarea planseului pelvin
Fizioterapie in reeducare perineala

Cum se desfasoara sedintele la centrul de fizioterapie Rekineto?

Pacientul vine cu scrisoarea medicala cu recomandarile de fizioterapie. are loc o discutie cu fiziokinetoterapeutul despre modul In care se va desfasura procedura, despre contraindicatii, iar apoi incepe procedura propriu-zisa.

Pe tot parcusul sedintelor de fizioterapie terapeutului va avea un suport verbal cu pacientul si il va intampina cu explicatii despre fiecare procedura pe care o va executa.

Astfel pacientul va fii mereu in siguranta si va stii in fiecare moment detalii despre procedura de fizioterapie care ii este aplicata.

Preturi fizioterapie: Cluj si Floresti

Poti gasi tarifele Rekineto pentru procedurile de fizioterapie in pagina de preturi alaturi de un formular de cerere pentru programare.

Oferim si servicii individuale, dar si abonamente. am combinat fizioterapia si cu alte servicii complementare pentru un efect deplin si grabirea procesului de recuperare

Cat dureaza o sedinta de fizioterapie?

In functie de procedura de care are nevoie pacientul.

De exemplu: Terapia prin electroterapie dureaza – 10 minute.
Terapia prin ultrasunete – 5 minute.
Terapia prin laser intre 3-5 minute.
Terapia TECAR – 20 minute.

Fizioterapie cu bilet de trimitere

Asa cum am amintit mai sus, pacientul vine cu scrisoarea medicala si cu recomandarile de fizioterapie de la medicul specialist de recuperare, medicul balneolog, medicul ortoped sau medicul reumatolog.

Pe baza scrisorii medicale, clinica de fizioterapie Rekineto Cluj si Floresti pot executa procedeele de fizioterapie recomandate.

Ce nu trebuie sa faci dupa fizioterapie?

Din experienta cu pacientii nostri, nu exista un lucru anume pe care sa nu-l poti face dupa sedinta de fizioterapie.

Insa, daca ai venit cu dureri insuportabile la sedinta de fizio, iti putem garanta ca dupa aceasta nu vei fii vindecat instant si 100%, astfel te sfatuim sa ai aceeasi grija pentru corpul tau in batalia cu durerea si te sfatuim sa nu fortezi zonele in care simti durere.

Refacerea vine in timp, cu rabdare si atentie la detalii. Fizioterapie grabeste procesul de refacere.

Contraindicatii, riscuri si reactii adverse dupa fizioterapie:

  • Intoleranta la curent
  • Sarcina si In unele cazuri menstruatie
  • Rani
  • Neoplazii primare sau secundare (exceptie face curentul Tens)
  • Purtatori de pacemaker
  • Materiale de osteosinteza metalica In tesuturi: tije, brose, endoproteze, etc.
  • Insuficiente organice decompensate (cardiaca, renala, hepatica, respiratorie)
  • Hipertensiuni arteriale necontrolate medicamentos ( Ta > 140/90 mmHg)
  • Stari febrile
  • Stare de ebrietate, pacienti psihotici sau necooperanti.
  • Medicatie fotosensibilizanta (In cazul laserului)
  • Epilepsie.

Efectele secundare sau reactiile adverse sunt rare. Pe piele poate aparea o iritatie de la electrozi, senzatie de furnicatura, roseata usoara, senzatie de arsura.

Fizioterapia rascoleste durerea? Exista dezavantaje?

Fizioterapia poate sa rascoleasca durerea, dar dupa un timp pacientul va simti ca durerea va disparea. “Dupa” poate Insemna de la 1-2 sedinte in continuare. Dupa mai multe sedinte de fizioterapie efectuate consecvent este normal sa apara o exacerbare a durerii pentru o perioada scurta.

Pacientul nu trebuie sa se sperie, acesta NU este un dezavantaj, doar trebuie respectate contraindicatiile, aici e responsabilitatea medicului si a kinetoterapeutului sa aplice tehnicile corect.

Testimoniale Pacienti

Cele mai bune servicii de fizioterapie din Floresti. Recomand cu Incredere!

Butanu Claudia

Recomand cu drag ReKineto Floresti. Combinatia de kineto, fizioterapie si masaj mi-a imbunatatit starea de sanatate. Echipa e profesionista si prietenoasa. Conditii foarte bune .👍🏻

Gabriela Ianc

Foarte multumita de terapia Tecar cat si de kineto. Fac o mare diferenta in recuperarea post partum. Multumesc Emanuel

Bianca Iuga

Alte beneficii ale fizioterapiei:

  • Complementar Kinetoterapiei, Fizioterapia este tratamentul durerii.
  • Tratarea sau prevenirea proceselor inflamatorii cauzate de traumatisme sau accidente.
  • Stimularea circulatiei sangvine si accelerarea/stimularea drenajului limfatic.
  • Ameliorarea durerilor si a contracturilor musculare.
  • Ajuta la redobandirea mobilitatii articulare.
  • Luand in considerare ca Fizioterapia include si terapia manuala (masajul) putem deduce faptul ca produce stare de relaxare si flexibilitate musculara.
  • Prin vasodilatatia produsa de aceste proceduri, corpul este sustinut in procesul natural de vindecare a zonei afectate.

Formular de Programare

Scrie-ne sau suna-ne pentru stabilirea unei programari.