Kinetoterapie Cluj

Informatia medicala redactata si revizuita de Coman Emanuel, fiziokinetoterapeut.

Cauti un cabinet de kinetoterapie in Cluj?

Daca locuiesti sau muncesti intr-unul din cartierele Clujului: Andrei Muresanu, Becas, Borhanci, Bulgaria, Buna Ziua, Centru, Dambul Rotund, Europa, Faget, Gheorgheni, Gruia, Iris, Intre Lacuri, Marasti, Someseni, Sopor, Zorilor sau oricare adresa din Cluj-Napoca.

Atunci, cabinetul de fiziokinetoterapie Rekineto Cluj si Rekineto Floresti este aproape de casa!

ReKineto – Kinetoterapie Cluj

Kinetoterapia este baza recuperarii medicale, iar in cabinetele ReKineto ne folosim de aceasta pentru a trata si ameliora durerile, dar si pentru a intari musculatura si pentru a deveni mai mobili.

Ce este kinetoterapia?

Kinetoterapia reprezintă terapia ce folosește în prim plan mișcarea ca mijloc principal de recuperare sau prevenție ale afecțiunilor corpului. Este cunoscută și ca gimnastică de recuperare, gimnastică medicală sau terapia prin mișcare.

În ședințele de kinetoterapie pacientul învață despre tiparele de mișcare și le utilizează în afecțiunea de care suferă pentru a duce la diminuarea simptomelor, în timp ce se mișcă mai eficient și devine mai puternic.

Terapia este practic o serie de proceduri și exerciții fizice folosite pentru a preveni, a trata și recupera afecțiuni formate în timp, din lipsa de mișcare, în urma unor accidente fizice (la muncă, auto, etc…)

Prin exercițiile din cadrul ședințelor de kinetoterapie, pacientul sesizează o creștere a rezistenței fizice și a mobilității.

Rolul terapiei este de a ajuta pacientul la reluarea activităților pe care era capabil să le efectueze înainte de boală și la redobândirea independenței funcționale.

Practic, kinetoterapia pune corpul în mișcare din cap, până la degetele de la picioare, folosindu-se de exerciții fizice personalizate cu greutatea corpului sau echipamente personalizate.

Terapia prin mișcare este arma principală în tratarea durerii.

Cum te ajuta kinetoterapia?
+ 10 Beneficii

Pacientii nostri scapa de durere si devin mai puternici din punct de vedere muscular, iar acest beneficiu se reflecta in actiunile zilnice duse la sfarsit cu brio.

In timpul sedintelor de kinetoterapie din centrul de kinetoterapie ReKineto Cluj, pacientii constientizeaza importanta miscarii si a respiratiei in timpul exercitiilor.

Iar cel mai important este ca acestia invata ca nu exista miscari “corecte” sau gresite dupa care trebuie sa ridici lucruri grele de jos. Nu exista pozitii “corecte” la birou, ba din contra, aceste informatii sunt depasite de actualitate si insusi stiinta le infirma prin studii actuale si documentate.

Durerile si afectiunile nu apar peste noapte si spatele blocat nu este o cauza, ci o consecinta a lipsei de miscare sau a miscarii facute cu un dozaj gresit pentru persoana in cauza.

Beneficii Kinetoterapie


  • 1. Îmbunătățește calitatea somnului.

    Dacă ești odihnit, vei fi și mult mai productiv în activitățile zilnice. Un somn de calitate poate fi motivul pentru care să te reîndrăgostești de plimbările de seară, de drumeții și chiar de orele de muncă.


  • 2. Îmbunătățește mobilitatea articulară și forța musculară și crește densitatea osoasă

    Ședințele de kinetoterapie îți pot reda mobilitatea și forța musculară, mișcările pe care le făceai cândva nu vor mai fi doar o amintire, indiferent de vârsta pe care o ai.


  • 3. Te scapă de dureri de spate

    Ai dureri de spate frecvente și supărătoare? Încearcă exercițiile de kinetoterapie, iar spatele tău îți va mulțumi!

    Iată câteva tipuri de exerciții de kineto specifice pentru dureri de spate:

    1. “Cat-Cow” - Coloana vertebrală este dusă în ambele extreme: atât în exterior, cât și în interior.
    2. Ridicarea bazinului pornind cu spatele lipit de saltea, menținând coloana dreaptă.
    3. De pe spate tragi câte un genunchi la piept, fruntea îndreptată spre genunchi.

  • 4. Poate elimina necesitatea unei intervenții chirurgicale

    De ce să nu eviți prin kinetoterapie și mișcare o intervenție chirurgicală? Soluția este simplă, mișcarea te scapă uneori chiar și de bisturiu.

    Există un studiu recent prin care chiar și accidentarea ligamentului încrucișat anterior poate fi impactată pozitiv de kinetoterapie, astfel încât nu mai este nevoie de intervenție chirurgicală.


  • 5. Accelerează recuperarea

    După o leziune sau o intervenție chirurgicală, kinetoterapia ajută organismul să se refacă mai rapid, reduce semnificativ durerea și disconfortul, accelerând procesul de recuperare și creșterea calității vieții.


  • 6. Contribuie la prevenirea accidentărilor sportive

    Cu ajutorul exercițiilor specifice se îmbunătățește flexibilitatea, coordonarea și forța musculară, prevenind accidentările. Se asigură o pregătire fizică adecvată practicării sportului, constituind, astfel, unul dintre cele mai importante beneficii ale kinetoterapiei pentru sportivii care ne calcă pragul.


  • 7. Îmbunătățește condiția fizică

    Ședințele de kinetoterapie au un impact pozitiv asupra sănătății generale, îmbunătățindu-se aspectul, postura și funcționalitatea. Nu vei mai avea senzația de împietrire sau corp greoi, te vei simți bine și te vei bucura de libertatea de mișcare.


  • 8. Te ajuta la recuperarea patologiilor din sfera uro-ginecologica

    Suferi de incontinență urinară sau prolaps genital? Kinetoterapia îți poate fi de folos în gestionarea acestor probleme. Printr-un program personalizat, cu exerciții potrivite pentru tine, îți poți îmbunătăți controlul muscular al planșeului pelvin.


  • 9. Te ajuta sa previi durerile

    Din experiența noastră, prevenția este soluția pentru un corp mobil și lipsit de dureri, chiar și la vârste înaintate. Nu este un mit faptul că vârsta e doar un număr, mai ales dacă faci mișcare. Mai mobil = puternic și lipsit de dureri.


  • 10. Reducerea contracturilor musculare

    Cu ajutorul kinetoterapiei, musculatura tensionată se relaxează, flexibilitatea și circulația sanguină se îmbunătățesc, iar tu te bucuri de clipele cu cei dragi fără dureri și contracturi.

VREI ȘI TU SA BENEFICIEZI DE ȘEDINȚE 1 LA 1 CU UN SPECIALIST KINETOTERAPEUT DE LA REKINETO?

Cand ai nevoie de kinetoterapie? (Despre tratarea afectiunilor + Preventie)

Sedintele de kinetoterapie sunt benefice pentru tine atunci cand suferi de:

Dureri De Spate

Traumatisme

Diastaza Abdominala

Disfunctii Pelvine

Durere Cervicala

Dureri De Umar

Hernii De Disc

Disfunctii Pe Articulatia Temporo-Mandibulara

Vezica Neurogena (Planseu Pelvin)

Gonartroza

Gonalgie

Prin intermediul unui set de exercitii fizice adaptate nevoilor tale, durerea poate fi ameliorata si iti poti imbunatati mobilitatea, forta musculara, functionalitatea sistemului respirator si circulator. Kinetoterapia poate fi de ajutor in tratarea diferitelor afectiuni, dar si in procesul de recuperare dupa interventii chirurgicale sau accidente.

In plus, serviciile de kinetoterapie te pot ajuta sa iti mentii starea generala optima, sa previi leziuni musculo-scheletice si sa reduci riscul de aparitie a unor afectiuni cronice, precum bolile cardiovasculare sau osteoarticulare.

Ce solutii are Centrul de Kinetoterapie ReKineto pentru tine?

Centrul de kinetoterapie ReKineto Cluj iti pune la dispozitie 10 terapeuti specializati care te pot ajuta sa tratezi sau sa previi durerile si afectiunile prin kinetoterapie, fizioterapie si masaj terapeutic.

Lucram in regim 1 la 1, dar si cu clase mai mici de 3 sau 4 pacienti, daca acestia sunt de acord. Indiferent de varianta pentru care optezi, terapeutul va lucra impreuna cu tine la fiecare sedinta.

Importanta lucrului 1 la 1 va contribui masiv la progresul tau si aplicam aceasta metoda fiindca:

  1. Terapeutul iti cunoaste corpul si nevoile tale in detaliu si in functie de acestea pregateste programul de exercitii;

  2. Terapeutul poate personaliza pe parcurs si in detaliu programul terapeutic pe termen scurt, mediu si lung

  3. Iti poate monitoriza progresul, punctele forte si punctele mai vulnerabile care au nevoie de atentie.

  4. Se elimina incertitudinea, nesiguranta, neclaritatea, care poate aparea cu privire la executarea tehnica a exercitiilor si te fereste de accidentari.

La clinica noastra ai parte de educare si informatii de calitate in timpul sedintelor, pe care le poti aplica in viata de zi cu zi atunci cand faci diferite actiuni ce necesita forta.

Santatea ta este importanta pentru noi, de aceea colaborarea noastra nu se incheie atunci cand termini sedintele de kinetoterapie la Rekineto, poti tine legatura in continuare cu terapeutii nostri.

Cele mai intalnite intrebari despre kinetoterapie?


  • Pot continua pe cont propriu dupa cateva sedinte la cabinet?

    Da, poți continua, însă e foarte important să conștientizezi faptul că cel mai probabil la un moment dat este necesar progresul, astfel că un singur tipar de exerciții nu va mai fi de ajuns.

    În timpul ședințelor, noi îți oferim chiar ce ai nevoie în momentul în care suntem cu tine și urmărim progresul, tocmai fiindcă nu știm cât de repede vei evolua.


  • De cate sedinte este nevoie ca sa nu ma mai doara?

    Ameliorarea durerilor depinde foarte mult de gravitatea afecțiunii de care suferi. Nu există un număr fix de ședințe pe care ar trebui să-l faci ca să nu te mai doară și niciun terapeut nu ar trebui să-ți promită ameliorarea sau vindecarea într-un termen limită de ședințe.

    Continuă să mergi la ședințele de kinetoterapie și mai devreme sau mai târziu vei simți primele semne de îmbunătățire. Fiecare corp este diferit, dar și procesul de refacere este unic.


  • In cat timp ma fac mai bine?

    Nu există un termen limită garantat în care ți se poate comunica sincer faptul că te vei vindeca. Însă, îți promitem că dacă faci mișcare regulat și pui în aplicare ceea ce înveți în ședințele de kinetoterapie, vei ajunge mult mai devreme la rezultate notabile. Mișcarea e cheia.


  • Crezi ca putem face doar sedintele de fizioterapie si masaj sau trebuie si kineto?

    În situațiile în care ai nevoie de recuperare prin kinetoterapie, fizioterapie și masaj, cu siguranță ai nevoie de toate aceste elemente pentru o refacere completă.

    Fizioterapia și masajul ajută în ameliorarea durerilor, însă doar pentru termen scurt, în timp ce kinetoterapia te ajută să te păstrezi în formă pentru o perioadă mult mai lungă de timp.


  • Chiar pot sa ridic greutati? Medicul a zis sa nu ridic mai mult de 3-4 kg.

    Ne confruntăm foarte des în centrele de kinetoterapie cu acest tip de întrebări și îți oferim aici un răspuns cât se poate de testat.

    Exercițiile de kinetoterapie implică și ridicarea de greutăți, dar sub stricta supraveghere a terapeutului. Astfel că nu constituie niciun fel de pericol ridicarea de greutăți, mai ales că terapeutul tău a efectuat o evaluare a corpului tău înainte de începerea ședințelor propriu zise.

    Cele 3-4 kilograme pe care doctorul a zis să nu le ridici, sunt echivalentul unor plase de cumpărături sau al unui ghiozdan cu laptop și câteva accesorii pe care fiecare dintre noi le ridicăm zilnic.

    Adevărata problemă nu e faptul că ridici mult sau puțin, ci adevărata problemă este lipsa de mișcare și implicit lipsa forței mușchilor. Firește, pentru fiecare problemă există o cauză care poate fi: o accidentare, sedentarismul și multe alte cauze care au legătură cu lipsa de mișcare.


  • Ar mai fi nevoie sa revin dupa ce terminam cele 10 sedinte?

    Da! Cele 10 ședințe de refacere sunt doar începutul și probabil la sfârșitul acestora te vei simți mult mai bine. Însă, nu trebuie să uiți că în momentul în care revii la vechiul stil de viață, fără kineto și fără mișcare, durerile vor apărea din nou.

    La ReKineto Cluj avem un program special și mai ieftin pentru cei care termină primele 10 ședințe de kinetoterapie și acest program se numește Condiționare Fizică.

    Este un program care se face pe termen mai lung și așa vei întreține corpul și munca făcută în primele ședințe de kinetoterapie.

Ce trebuie sa stii cand vii prima data la cabinetul de kinetoterapie ReKineto din Cluj?

La ReKineto Cluj – cabinetul de pe Strada Lutoasa 26 – fiecare pacient este tratat cu respect, atentie, empatie si profesionalism.

  1. Prima întâlnire va fi de cunoaștere și evaluare. În această primă ședință vom identifica împreună afecțiunile de care suferi, starea ta fizică, gradul durerii, mobilitatea, ce mișcări poți sau nu să faci, dar și scopul pentru care trebuie să faci kinetoterapie.
  2. Vom seta obiective reale înspre care să te îndrepți cu progresul tău, alături de un kinetoterapeut. Ești pe cele mai bune mâini, echipa noastră este mixtă, formată din kinetoterapeuți tineri, entuziaști și experimentați cu specializări în România sau în străinătate.
  3. Ținem mult la progresul nostru ca terapeuți și dorim să fim mereu la zi cu informațiile de ultimă oră în domeniul kinetoterapiei, afecțiunilor și tratării acestora. De aceea, echipa noastră se întâlnește în fiecare luni, la prima oră, pentru ședința săptămânală în care:
  • Învățăm lucruri noi din surse specializate.
  • Discutăm despre cazurile noi de pacienți.
  • Discutăm despre cele mai bune metode de tratament pentru pacienții noștri.
  • Aplaudăm ce este de aplaudat și criticăm unde e cazul.

Creșterea noastră ca echipă vine prin responsabilitate și acțiune. Scopul nostru este să fim mai buni decât săptămâna trecută.

Ce reguli trebuie sa stii cand vii la sedintele de kinetoterapie?

    • Anunță din timp dacă nu poți ajunge la ședință.
    • Să ajungi la timp, întotdeauna.
    • Vino pregătit cu echipament sportiv.
    • Ai grijă de echipamentele din sală.
    • Pune mereu întrebări terapeutului dacă ceva nu îți este clar.
    • Păstrează curățenia în vestiare și la dușuri.

Cum sunt sedintele de kinetoterapie la cabinetul din Cluj, ReKineto?

Atunci când începi ședințele în cabinetul nostru de kineto, ne dorim să te simți confortabil și în siguranță. Îți explicăm și exemplificăm fiecare exercițiu pe care trebuie să-l faci.

Astfel vei știi întotdeauna de ce faci ceea ce faci. Vei avea o explicație logică. 

Efectuezi exercițiile sub supravegherea kinetoterapeutului care îți explică ce se întâmplă și ce urmărește, precum și ce efecte vor avea aceste exerciții.

Cu timpul, vei observa că intensitatea, numărul de repetări și complexitatea cresc treptat în funcție de cum te simți, de cum evoluează recuperarea și durerea.

IMPORTANT: Începi și termini ședințele de kinetoterapie cu același kinetoterapeut. Lucrăm 1 la 1 și avem acest sistem pentru ca tu să progresezi mult mai rapid. Terapeutul este cel care îți cunoaște limitele, dar și zonele în care poți mai mult. Și nu ne dorim un sistem în care să schimbi tot la 3 ședințe kinetoterapeutul, pentru că asta înseamnă un restart la fiecare 3 ședințe și este dăunător pentru progresul tău.

Cate sedinte de kinetoterapie sunt necesare pentru refacere?

La această întrebare nu există un răspuns exact, depinde foarte mult de corpul tău. 

În general, se recomandă efectuarea a 10-12 ședințe, câte 2-3 ședințe pe săptămână, în unele cazuri fiind necesare mai multe, în funcție de evoluție și gradul de deficit.

Pe măsură ce parcurgi aceste ședințe, vei observa îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește mobilitatea și forța, iar contracțiile musculare ar putea să nu mai fie atât de frecvente. 

În timpul ședințelor, vei primi și instruire și sfaturi utile pentru a-ți ușura procesul de recuperare acasă. 

De asemenea, vei primi și exerciții specifice pentru coloană/spate, pe care le poți realiza în zilele în care nu vii la cabinet.

Colaborarea noastră nu se oprește la finalul ședințelor de kinetoterapie. Dorim să menținem legătura cu tine și chiar ne-ar plăcea să ne informezi despre starea ta după finalizarea tratamentului.

Cat costa sedintele de kinetoterapie la cabinetul ReKineto din Cluj?

Prețuri începând de la 80 de lei.

Aceste ședințe sunt concepute pentru a se desfășura într-un mod continuu, deoarece mișcarea este esențială în procesul de recuperare.

Pe parcursul timpului, kinetoterapeutul poate ajusta seturile de exerciții în funcție de nevoile tale specifice.

Dacă preferi să faci exerciții acasă, vei primi un set complet de exerciții de kinetoterapie personalizate, concepute special pentru problema ta specifică. 

Acestea pot include :

    • exerciții pentru coloana vertebrală,
    • exerciții de kinetoterapie pentru șold,
    • exerciții pentru coxartroză, exerciții pentru hernia de disc,
    • exerciții pentru recuperarea umărului,
    • exerciții pentru gonartroză,
    • exerciții pentru corectarea cifozei și multe altele, în funcție de necesitățile tale.

Kinetoterapeutul este dedicat să-ți ofere întreg sprijinul necesar pe toată durata procesului de recuperare, începând de la prima ședință și până la finalizarea tratamentului.

Ei sunt specializați în domeniul kinetoterapiei și dispun de cunoștințele necesare pentru a-ți oferi un program personalizat și eficient de exerciții, adaptat nevoilor tale individuale.

Kinetoterapeutul îți oferă tot sprijinul necesar de la început până la final.

Ce trebuie sa faci practic in sedintele de kineto?

Exerciții simple cu propriul corp, exerciții cu greutăți, dar și exerciții cu aparate.

Programul de kinetoterapie poate să cuprindă atât exerciții de gimnastică individuală cât și exerciții la aparate speciale precum cel de vâslit, sau la spalier, cu greutăți, baston, bandă elastică sau minge.

La cabinetele de kinetoterapie din Cluj Napoca ReKineto, există soluțiile potrivite cu care să creștem tonusul și forța musculară, amplitudinea articulară, abilitatea și capacitatea de a face mișcări de precizie, creșterea capacității de efort.

Totodată, îți recomandăm combinarea kinetoterapiei cu alte proceduri complementare de fizioterapie precum electroterapie + masaj terapeutic – pentru potențarea reciprocă a efectelor fiecăreia și pentru obținerea efectului maxim.

Indicatii si sfaturi – cand se recomanda kinetoterapia?

Incepem cu cele mai grave situatii cum ar fi: Accidente auto, accidente de motocicleta si bicicleta, cazaturi puternice de la inaltime, accidente de munca ce necesita recuperare si alte situatii neplacute de acest gen.

Se recomanda in cazul afectiunilor uro-ginecologice: Incontinenta urinare, crampe sau dureri menstruale si postmenstruale accentuate, durere pelvina, durere in timpul contactului sexual, urinare cu durere.

Se recomanda in cazuri de probleme ale aparatului locomotor: ortopedice si posttraumatice – entorsa, luxatie, fractura contuzie, edem, bursita, tendinita, contractura musculara, sciatica, lombosciatica si lombalgie, hernie de disc, protruzia discala, status postlaminectomie (recuperarea dupa operatia de hernie de disc), torticolis, disfunctia articulatiei temporo-mandibulara (ATM).

Tulburari de statica vertebrala: cifoze, scolioze, rectitudine, hiperlordoza (copii si adolescenti)

Afectiunile reumatice: spondilita, poliartrita reumatoida, artrita, reumatisme degenerative, artoza (coxartroza, gonartoza), reumatismul tesutului moale.

Boli neurologice: status post accident vascular cerebral, pareze, paralizii, traumatismele coloanei vertebrale, boli degenerative si inflamatorii ale sistemului nervos, sindrom neurologic, migrena

Boli ale aparatului cardio-vascular: adaptare la efort dupa, insuficienta venoasa, arteriopatie

Boli ale aparatului respirator: – bronhopneumopatia cronica obstructiva (BPOC), emfizem, astm, alte afectiuni ce restrang capacitatea pulmonara

Boli neuropsihice: stres, anxietate, depresie

Boli metabolice: obezitate

Boli congenitale: distrofie neuro-musculara, luxatie sau displazia congenitala de sold, tetraplegie spastica, etc.

Kinetoterapie pentru gravide si dupa nastere

In timpul sarcinii, viitoarea mamica beneficiaza de sfatul medicului ginecolog si de sprijinul unui kinetoterapeut specializat si poate fi ajutata cu programe speciale de kinetoterapie pentru mamici;

IMPORTANT: In timpul sarcinii mamica nu poate avea parte de sedinte de fizioterapie (electroterapie, terapia T-care, shockwave) pentru refacere, decat dupa nastere.

Tot atat de importanta este si kinetoterapia postpartum, pentru recuperarea dupa sarcina, intotdeauna sub supravegherea specialistului kinetoterapeut;

Programe complementare de kinetoterapie

In continuarea programului de kineto, am introdus sedintele de conditionare fizica pe care le recomandam in cazul in care doresti sa continui sa faci miscare alaturi de un specialist de top in kineto.

Iti recomandam sa vii la sedintele de kinetoterapie si cand ti-ai propus sa te pregatesti pentru o competitie sportiva: maraton, semi-maraton, excursii lungi cu bicicleta, swimaton si altele.

Evaluarea noastra te ajuta sa afli care sunt punctele slabe ale musculaturii si articulatiilor, iar exercitiile sunt individualizate apoi, astfel incat sa reduci riscul accidentarilor si sa obtii rezultatul dorit.

Cateva beneficii ale kinetoterapiei pentru varstinici

  • Viața mult mai activă prin mișcare
  • Creșterea tonusului muscular și general
  • Odihnă de calitate în timpul nopții
  • Ameliorarea durerilor de la bolile specifice vârstei
  • Îmbunătățirea echilibrului și corectarea mersului
  • O doză binevenită de optimism și energie pe întreaga durată a zilelor.

Alte beneficii:

  • Pacienții ce și-au propus să scadă în greutate trebuie să știe că un program de kinetoterapie supravegheat poate fi soluția în slăbire, alături de dietă. Se poate ameliora aspectul de celulită, se previn vergeturile, în combinație cu masaj și alte proceduri.
  • Exercițiile de kinetoterapie cresc circulația sanguină și tonusul muscular, tot organismul se energizează, iar dacă le asociezi și cu masaj, sunt excelente și pentru cei care trec printr-o perioadă cu mult stres, care sunt anxioși sau au diagnosticată o depresie.

Ce pierzi daca nu alegi kinetoterapia?

  • O evaluare completă din punct de vedere motric și muscular.
  • Un program de exerciții potrivit pentru stimularea mușchilor potriviți, în cazul în care abilitățile tale motorii au fost afectate de o boală sau de un accident.
  • Exercițiile de kinetoterapie potrivite pentru corpul tău și tratamentul corespunzător pentru problema ta.
  • Antrenament terapeutic împreună cu specialistul kinetoterapeut cu care lucrezi în regim 1 la 1.
  • Toată atenția și sprijinul care sunt îndreptate înspre tine și progresul tău.
  • Rezultate care apar mult mai repede când ai un mentor potrivit.

FORMULAR PROGRAMARE

Completeaza formularul de mai jos pentru a depune o cerere de programare. Dupa ce parcurgi acest pas, te va contacta unul dintre colegii nostri pentru stabilirea datei si zilei exacte.