Kinetoterapie Floresti
Informatia medicala redactata si revizuita de Coman Emanuel si Florin Vidican, fiziokinetoterapeuti.
Kinetoterapia este baza recuperarii medicale, iar in cabinetele ReKineto ne folosim de aceasta pentru a trata si ameliora durerile, dar si pentru a intari musculatura si pentru a deveni mai mobili.
Cauti un cabinet de kinetoterapie in Cluj sau in Floresti?
Daca locuiesti sau muncesti intr-unul din cartierele Clujului: Andrei Muresanu, Becas, Borhanci, Bulgaria, Buna Ziua, Centru, Dambul Rotund, Europa, Faget, Gheorgheni, Gradini Manastur (Plopilor), Grigorescu, Gruia, Iris, Intre Lacuri, Manastur, Marasti, Someseni, Sopor, Zorilor sau oricare adresa din Cluj-Napoca si Comuna Floresti.
Atunci, cabinetul de fiziokinetoterapie Rekineto Cluj si Rekineto Floresti este aproape de casa!
Cabinet Kinetoterapie Cluj – Rekineto
Cabinet Kinetoterapie Floresti – Rekineto
Creeaza o cerere de programare pentru sedinte 1 la 1 cu un specialist kinetoterapeut de la Rekineto!
Alege cu incredere cabinetul de kinetoterapie: Cluj, Floresti – Rekineto
Ce este kinetoterapia?
Kinetoterapia reprezinta terapia ce foloseste in prim plan miscarea ca mijloc principal de recuperare sau preventie ale afectiunilor corpului. Este cunoscuta si ca gimnastica de recuperare, gimnastica medicala sau terapia prin miscare.
In sedintele de kineto pacientul invata despre tiparele de miscare si le utilizeaza in afectiunea de care sufera pentru a duce la diminuarea simptomelor, in timp ce se misca mai eficient si devinde mai puternic.
Terapia este practic o serie de proceduri si exercitii fizice folosite pentru a preveni, a trata si recupera afectiuni formate in timp, din lipsa de miscare, in urma unor accidente fizice ( la munca, auto, etc…)
Prin exercitiile din cadrul sedintelor de terapie, pacientul sesizeaza o crestere a rezistentei fizice si a mobilitatii.
Rolul terapiei este de a ajuta pacientul la reluarea activitatilor pe care era capabil sa le efectueze inainte de boala si la redobandirea independentei functionale.
Practic, kinetoterapia pune corpul in miscare din cap, pana la degetele de la picioare, folosindu-se de exercitii fizice personalizate cu greutatea corpului sau echipamente personalizate.
Terapia prin miscare este arma principala in tratatea durerii.
Cum te ajuta kinetoterapia?
+ 10 Beneficii
Pacientii nostri scapa de durere si devin mai puternici din punct de vedere muscular, iar acest beneficiu se reflecta in actiunile zilnice duse la sfarsit cu brio.
In timpul sedintelor de kineto din centrele ReKineto, pacientii constientizeaza importanta miscarii si a respiratiei in timpul exercitiilor.
Iar cel mai important este ca acestia invata ca nu exista miscari “corecte” sau gresite dupa care trebuie sa ridici lucruri grele de jos. Nu exista pozitii “corecte” la birou, ba din contra, aceste informatii sunt depasite de actualitate si insusi stiinta le infirma prin studii actuale si documentate.
Durerile si afectiunile nu apar peste noapte si spatele blocat nu este o cauza, ci o consecinta a lipsei de miscare sau a miscarii facute cu un dozaj gresit pentru persoana in cauza.
Beneficii Kinetoterapie
-
1. Imbunatateste calitatea somnului.
Vei fi mult mai productiv in activitatile zilnice. Un somn de calitate poate fi motivul pentru care sa te reindragostesti de plimbarile de seara, de drumetii si chiar de orele de munca.
-
2. Imbunatateste mobilitatea articulara si forta musculara si creste densitatea osoasa.
Acest beneficiu functioneaza la orice varsta pentru ca miscarea este cheia pentru o viata mai buna, chiar si la varste inaintate.
-
3. Te scapa de dureri de spate
Iti reda mobilitatea pe care ai pierdut-o din cauza sedentarismului. Iar in plus vei avea curajul sa faci miscari la care inainte doar visai. Unii dintre pacientii nostri s-au bucurat enorm de mult sa-si tina nepotii in brate.
-
4. Poate elimina necesitatea unei interventii chirurgicale.
De ce sa nu eviti prin kinetoterapie si miscare o interventie chirurgicala? Solutia este simpla, miscarea te scapa uneori chiar si de bisturiu. Exista un studiu recent prin care chiar si accidentarea ligamentului incrucisat anterior poate fi impactata pozitiv de kinetoterapie, astfel incat nu mai este nevoie de interventie chirurgicala.
-
5. Accelereaza recuperarea
Revii mai rapid la activitatile de zi cu zi. Niciunul dintre pacientii nostri nu prefera sa petreaca mult timp cu durerea de spate, iar solutia la aceasta problema sunt exercitiile specifice de kinetoterapie.
Iata cateva tipuri de exercitii de kineto specifice pentru dureri de spate:
- “Cat-Cow” - Coloana vertebrala este dusa in ambele extreme: atat in exterior, cat si in interior.
- Ridicarea bazinului pornind cu spatele lipt de saltea, mentinand coloana dreapta.
- De pe spate tragi cate un genunchi la piept, fruntea indreptata spre genunchi.
-
6. Contribuie la prevenirea accidentarilor sportive.
O parte dintre pacientii nostri care sunt sportivi de performanta sau sportivi amatori, folosesc serviciul nostru de kinetoterapie pentru a preveni accidentarile sportive.
Devenind mai puternic si luand in calcul un dozaj corect ales de catre specialist, vei putea preveni accidentarile.
-
7. Imbunatateste conditia fizica.
Atat ca aspect, cat si ca functionalitate si libertate de miscare, fara senzatie de intepenire sau corp greoi.
-
8. Te ajuta la recuperarea patologiilor din sfera uro-ginecologica
-
9. Te ajuta sa previi durerile.
Din experienta noastra, preventia este solutia pentru un corp mobil si lipsit de dureri, chiar si la varste inaintate. Nu este un mit faptul ca varsta e doar un numar, mai ales daca faci miscare. Mai mobil = puternic si lipsit de dureri.
-
10. Reducerea contracturilor musculare.
Te bucuri de clipele cu cei dragi fara dureri si eviti crizele de dureri care te pot afecta in cele mai imporante momente.
Creeaza o cerere de programare pentru sedinte 1 la 1 cu un specialist kinetoterapeut de la Rekineto!
Alege cu incredere cabinetul de kinetoterapie: Cluj, Floresti – Rekineto
Cand ai nevoie de kinetoterapie? (Despre tratarea afectiunilor + Preventie)
Sedintele de kinetoterapie sunt benefice pentru tine atunci cand:
Te Confrunti Cu Dureri De Spate
Traumatisme
Diastaza Abdominala
Disfunctii Pelvine
Durere Cervicala
Dureri De Umar
Hernii De Disc
Disfunctii Pe Articulatia Temporo-Mandibulara
Vezica Neurogena (Planseu Pelvin)
Gonartroza
Gonalgie
Ce solutii are Centrul de Kinetoterapie ReKineto pentru tine?
Centrul de kinetoterapie ReKineto Cluj si Floresti iti pune la dispozitie 10 terapeuti specializati care te pot ajuta sa tratezi sau sa previi durerile si afectiunile prin kinetoterapie, fizioterapie si masaj terapeutic.
Lucram in regim 1 la 1, dar si cu clase mai mici de 3 sau 4 pacienti, dar doar la alegerea acestora. Adica , terapeutul va lucra impreuna cu tine la fiecare sedinta.
Importanta lucrului 1 la 1 va contribui masiv la progresul tau si aplicam aceasta metoda fiindca:
- Terapeutul iti cunoaste corpul si nevoile tale in detaliu si in functie de acestea pregateste programul de exercitii;
- Terapeutul poate personaliza pe parcurs si in detaliu programul terapeutic pe termen scurt, mediu si lung
- Se poate monitoriza progresul, punctele forte si punctele mai vulnerabile care au nevoie de atentie.
- Se elimina incertitudinea, nesiguranta, neclaritatea, care poate aparea cu privire la executarea tehnica a exercitiilor si te feresti de accidentari.
Ai parte de educare si informatii de calitate in timpul sedintelor, pe care le poti aplica in viata de zi cu zi atunci cand faci diferite actiuni ce necesita forta.
Poti tine legatura cu terapeutii nostri si colaborarea noastra nu se incheie atunci cand termini sedintele de kinetoterapie la ReKineto.
Cele mai intalnite intrebari despre kinetoterapie?
1. Pot continua pe cont propriu dupa cateva sedinte la cabinet?
Da, poti continua, insa e foarte important sa constientizezi faptul ca cel mai probabil la un moment dat este necesar progresul, astfel ca un singur tipar de exercitii nu va mai fi de ajuns. In timpul sedintelor, noi iti oferim char ce ai nevoie in momentul in care suntem cu tine si urmarim progresul, tocmai fiindca nu stim cat de repede vei evolua.
2. De cate sedinte este nevoie ca sa nu ma mai doara?
Ameliorarea durerilor depinde foarte mult de gravitatea afectiunii de care suferi. Nu exista un numar fix de sedinte pe care ar trebui sa-l faci ca sa nu te mai doara si niciun terapeut nu ar trebui sa-ti promita ameliorarea sau vindecarea intr-un termen limita de sedinte. Continua sa mergi la sedintele de kinetoterapie si mai devreme sau mai tarziu vei simtii primele semne de imbunatatire. Fiecare corp este diferit, dar si procesul de refacere este unic.
3. In cat timp ma fac mai bine?
Nu exista un termen limita garantat in care ti se poate comunica sincer faptul ca te vei vindeca. Insa, iti promitem ca daca faci miscare regulat si pui in aplicare ceea ce inveti in sedintele de kinetoterapie, vei ajunge mult mai devreme la rezultate notabile. Miscarea e cheia.
4. Crezi ca putem face doar sedintele de fizioterapie si masaj sau trebuie si kineto?
In situatiile in care ai nevoie de recuperare prin kinetoterapie, fizioterapie si masaj, cu siguranta ai nevoie de toate aceste elemente pentru o refacere completa.
Fiziotetapia si masajul ajuta in ameliorarea durerilor insa doar pentru termen scurt, insa kinetoterapia te ajuta sa te pastrezi in forma pentru o perioada mult mai lunga de timp.
5. Chiar pot sa ridic greutati? Medicul a zis sa nu ridic mai mult de 3-4 kg.
Ne confruntam foarte des in centrele de kinetoterapie cu acest tip de intrebari si iti oferim aici un raspuns cat se poate de testat.
Exerctiile de kinetoterapie implica si ridicarea de greutati, dar sub stricta supraveghere a terapeutului. Astfel ca nu constituie niciun fel de pericol ridicarea de greutati, mai ales ca terapeutul tau a efectuat o evaluare a corpului tau inainte de inceperea sedintelor propriu zise.
Cele 3-4 kilograme pe care doctorul a zis sa nu le ridici, sunt echivalentul unor plase de cumparaturi sau al unui ghiozdan cu laptop si cateva accesorii pe care fiecare dintre noi le ridicam zilnic.
Adevarata problema nu e faptul ca ridici mult sau putin, ci adevarata problema este lipsa de miscare si implicit lipsa fortei muschilor. Fireste, pentru fiecare problema exista o cauza care poate fi: o accidentare, sedentarismul si multe alte cauze care au legatura cu lipsa de miscare.
6. Ar mai fi nevoie sa revin dupa ce terminam cele 10 sedinte?
Da! Cele 10 sedinte de refacere sunt doar inceputul si probabil la sfarsitul acestora te vei simtii mult mai bine. Insa, nu trebuie sa uiti ca in momentul in care revii la vechiul stil de viata, fara kineto si fara miscare, durerile vor aparea din nou.
La ReKineto Cluj si Floresti avem un program special si mai ieftin pentru cei care termina primele 10 sedinte de kinetoterapie si acest program se numeste Conditionare Fizica.
Este un program care se face pe termen mai lung si asa vei intretine corpul si munca facuta in primele sedinte de kinetoterapie.
Creeaza o cerere de programare pentru sedinte 1 la 1 cu un specialist kinetoterapeut de la Rekineto!
Alege cu incredere cabinetul de kinetoterapie: Cluj, Floresti – Rekineto
Ce trebuie sa stii cand vii prima data la cabinetul de kinetoterapie ReKineto din Cluj sau Floresti?
La ReKineto Cluj – cabinetul de pe Strada Constantin Brancusi 126 sau ReKineto Floresti de pe strada Avram Iancu 264 – 266 – fiecare pacient este tratat cu respect, atentie, empatie si profesionalism.
Vom seta obiective reale inspre care sa te indrepti cu progresul tau, alaturi de un kinetoterapeut.
Esti pe cele mai bune maini, echipa noastra este mixta, formata din kinetoterapeuti tineri, entuziasti si experimentati cu specializari in Romania sau in strainatate.
Tinem mult la progresul nostru ca terapeuti si dorim sa fim mereu la zi cu informatiile de ultima ora in natura de kinetoterapie, afectiuni si tratarea acestora. De aceea, echipa noastra se intalneste in fiecare luni, la prima ora, pentru sedinta saptamanala in care:
- Invatam lucruri noi din surse specializate.
- Discutam despre cazurile noi de pacienti.
- Discutam despre cele mai bune metode de tratament pentru pacientii nostri.
- Aplaudam ce este de aplaudat si criticam unde e cazul.
Cresterea noastra ca echipa vine prin responsabilitate si actiune. Scopul nostru este sa fim mai buni decat saptamana trecuta.
Ce reguli trebuie sa stii cand vii la sedintele de kinetoterapie?
- Anunta din timp daca nu poti ajunge la sedinta
- Sa ajungi la timp, intotdeauna
- Vino pregatit cu echipament sportiv
- Ai grija de echipamentele din sala
- Pune mereu intrebari terapeutului daca ceva nu ti-e clar
- Pastreaza curatenia in vestiare si la dusuri
Cum sunt sedintele de kinetoterapie la cabinetul din Cluj si Floresti, ReKineto?
Atunci cand incepi sedintele intr-unul dintre cabinetele noastre de kineto, ne dorim sa te simti confortabil si in siguranta. Iti explicam si exemplificam fiecare exercitiu pe care trebuie sa-l faci.
Astfel vei stii intotdeauna de ce faci ceea ce faci. Vei avea o explicatie logica.
Efectuezi exercitiile sub supravegherea kinetoterapeutului care iti explica ce se intampla si ce urmareste, precum si ce efecte vor avea aceste exercitii.
Cu timpul, vei observa ca intensitatea, numarul de repetari si complexitatea cresc treptat in functie de cum te simti, de cum evolueaza recuperarea si durerea;
IMPORTANT: Incepi si termini sedintele de terapie cu acelasi kinetoterapeut. Lucram 1 la 1 si avem acest sistem pentru ca tu sa progresezi mult mai rapid. Terapeutul este cel care iti cunoaste limitele, dar si zonele in care poti mai mult. Si nu ne dorim un sistem in care sa schimbi tot la 3 sedinte kinetoterapeutul, pentru ca asta inseamna un restart la fiecare 3 sedinte si este daunator pentru progresul tau.
Cate sedinte de kinetoterapie sunt necesare pentru refacere?
Totusi sunt necesare 10-12 sedinte, cate 2-3 sedinte pe saptamana, in unele cazuri fiind necesare mai multe, in functie de evolutie si gradul de deficit.
Dupa care vei vedea rezultate notabile in mobilitate si forta si probabil, nu vei mai avea atat de multe contracturi musculare.
In timpul sedintelor ai parte de educare si primesti sfaturi utile care sa te ajute sa iti fie usor acasa, dar si exercitii pentru coloana/spate pe care le poti face in zilele in care nu vii la cabinet;
Colaborarea noastra nu se incheie la sfarsitul sedintelor de kineto. Pastram legatura si chiar vrem sa ne spui cum te simti si dupa ce termini tratamentul!
Cat costa sedintele de kinetoterapie la cabinetul ReKineto din Cluj si Floresti?
Aceste sedinte se pot face in continuu, pentru ca ai nevoie de miscare mereu. In timp, terapeutul iti poate ajusta seturile de exercitii in functie de nevoile tale.
Daca vrei sa faci miscare acasa, vei primii un set complet de exercitii de kineto, care includ practic exercitii pentru problema ta specifica, cum ar fi:
Exercitii pentru coloana, exercitii de kinetoterapie petru sold, exercitii pentru coxartroza, exercitii pentru hernie de disc, exercitii pentru recuperare umar, exercitii pentru gonartroza, exercitii pentru corectarea cifozei si multe altele.
Kinetoterapeutul iti ofera tot sprijinul necesar de la inceput pana la final.
Ce trebuie sa faci practic in sedintele de kineto?
Exercitii simple cu propriul corp, exercitii cu greutati, dar si exercitii cu aparate.
Programul de kinetoterapie poate sa cuprinda atat exercitii de gimnastica individuala cat si exercitii la aparate speciale precum cel de vaslit, sau la spalier, cu greutati, baston, banda elastica sau minge.
La cabinetele de kinetoterapie din Cluj Napoca si Floresti, ReKineto, exista solutiile potrivite cu care sa crestem tonusul si forta musculara, amplitudinea articulara, abilitatea si capacitatea de a face miscari de precizie, cresterea capacitatii de efort.
Totodata, iti recomandam combinarea kinetoterapiei cu alte proceduri complementare de fizioterapie precum electroterapie + masaj terapeutic – pentru potentarea reciproca a efectelor fiecareia si pentru obtinerea efectului maxim.
Indicatii si sfaturi – cand se recomanda kinetoterapia?
Incepem cu cele mai grave situatii cum ar fi: Accidente auto, accidente de motocicleta si bicicleta, cazaturi puternice de la inaltime, accidente de munca ce necesita recuperare si alte situatii neplacute de acest gen.
Se recomanda in cazul afectiunilor uro-ginecologice: Incontinenta urinare, crampe sau dureri menstruale si postmenstruale accentuate, durere pelvina, durere in timpul contactului sexual, urinare cu durere.
Se recomanda in cazuri de probleme ale aparatului locomotor: ortopedice si posttraumatice – entorsa, luxatie, fractura contuzie, edem, bursita, tendinita, contractura musculara, sciatica, lombosciatica si lombalgie, hernie de disc, protruzia discala, status postlaminectomie (recuperarea dupa operatia de hernie de disc), torticolis, disfunctia articulatiei temporo-mandibulara (ATM).
Tulburari de statica vertebrala: cifoze, scolioze, rectitudine, hiperlordoza (copii si adolescenti)
Afectiunile reumatice: spondilita, poliartrita reumatoida, artrita, reumatisme degenerative, artoza (coxartroza, gonartoza), reumatismul tesutului moale.
Boli neurologice: status post accident vascular cerebral, pareze, paralizii, traumatismele coloanei vertebrale, boli degenerative si inflamatorii ale sistemului nervos, sindrom neurologic, migrena
Boli ale aparatului cardio-vascular: adaptare la efort dupa, insuficienta venoasa, arteriopatie
Boli ale aparatului respirator: – bronhopneumopatia cronica obstructiva (BPOC), emfizem, astm, alte afectiuni ce restrang capacitatea pulmonara
Boli neuropsihice: stres, anxietate, depresie
Boli metabolice: obezitate
Boli congenitale: distrofie neuro-musculara, luxatie sau displazia congenitala de sold, tetraplegie spastica, etc.
Creeaza o cerere de programare pentru sedinte 1 la 1 cu un specialist kinetoterapeut de la Rekineto!
Alege cu incredere cabinetul de kinetoterapie: Cluj, Floresti – Rekineto
Kinetoterapie pentru gravide si dupa nastere
In timpul sarcinii, viitoarea mamica beneficiaza de sfatul medicului ginecolog si de sprijinul unui kinetoterapeut specializat si poate fi ajutata cu programe speciale de kinetoterapie pentru mamici;
IMPORTANT: In timpul sarcinii mamica nu poate avea parte de sedinte de fizioterapie (electroterapie, terapia T-care, shockwave) pentru refacere, decat dupa nastere.
Tot atat de importanta este si kinetoterapia postpartum, pentru recuperarea dupa sarcina, intotdeauna sub supravegherea specialistului kinetoterapeut;
Programe complementare de kinetoterapie
In continuarea programului de kineto, am introdus sedintele de conditionare fizica pe care le recomandam in cazul in care doresti sa continui sa faci miscare alaturi de un specialist de top in kineto.
Iti recomandam sa vii la sedintele de kinetoterapie si cand ti-ai propus sa te pregatesti pentru o competitie sportiva: maraton, semi-maraton, excursii lungi cu bicicleta, swimaton si altele.
Evaluarea noastra te ajuta sa afli care sunt punctele slabe ale musculaturii si articulatiilor, iar exercitiile sunt individualizate apoi, astfel incat sa reduci riscul accidentarilor si sa obtii rezultatul dorit.
Cateva beneficii pentru persoanele in varsta:
- viata mult mai activa prin miscare
- cresterea tonusului muscular si general
- odihna de calitate in timpul noptii
- ameliorarea durerilor de la bolile specifice varstei
- imbunatatirea echilibrului si corectarea mersului
- o doza binevenita de optimism si energie pe intreaga durata a zilelor.
Alte beneficii:
Cei ce si-au propus sa scada in greutate trebuie sa stie ca un program de kinetoterapie supravegheat poate solutia in slabire, alaturi de dieta. Se poate ameliora aspectul de celulita, se previn vergeturile, in combinatie cu masaj si alte proceduri;
Exercitiile de kinetoterapie cresc circulatia sanguina si tonusul muscular, tot organismul se energizeaza, iar daca le asociezi si cu masaj, sunt excelente si pentru cei care trec printr-o perioada cu mult stres, care sunt anxiosi sau au diagnosticata o depresie.
Ce pierzi daca nu alegi kinetoterapia?
- O evaluare completa din punct de vedere motric si muscular.
- Un program de exercitii potrivit pentru stimularea muschilor potriviti, in cazul in care abilitatile tale motorii au fost afectate de o boala sau de un accident.
- Exercitiile de kineto potrivite pentru corpul tau si tratamentul corespunzator pentru problema ta.
- Antrenament terapeutic impreuna cu specialistul kinetoterapeut cu care lucrezi in regim 1 la 1.
- Toata atentia si sprijinul care sunt indreptate inspre tine si progresul tau.
- Rezultate care apar mult mai repede cand ai un mentor potrivit.
Echipa medicala
-
Emanuel Coman
-
Florin Vidican
-
Stefan Falcusan
-
Andreea Boca
-
Simona Ramascanu
-
Alexandra Bugnar
-
Cristina Manyo
-
Ioana Apopei
-
Larisa Anchidin
-
Ovidiu Morar
-
Sasha Baciu
Formular de Programare
Scrie-ne sau suna-ne pentru stabilirea unei programari.